DESCHIDEREA CELUI DE-AL TREILEA OCHI

D E S C H I D E R E A    C E L U I    D E – A L    T R E I L E A    O C H I !

null

Al Treilea Ochi corespunde chakrei Frunţii şi este situat în centrul frunţii. Cuvântul pentru cel de-al Treilea Ochi în Cabală înseamnă “Înţelepciune”. Chakra Frunţii are 144 petale şi 12 diviziuni iar fiecare diviziune are câte 12 petale care conţin prana violet, albastră, roşie, portocalie, galbenă şi verde. Al Treilea Ochi este centrul înţelepciunii sau intuiţia inferioară; mai este numit şi Centrul Buddhic Inferior sau Conştiinţa Cosmică. Activarea celui de-al Treilea Ochi constituie poarta de acces către lumea spirituală. Deschiderea celui de-al Treilea Ochi va duce la cunoaşterea adevărului fără sprijinul logicii.

Functii Fiziologice

Energizarea celui de-al Treilea Ochi duce la energizarea întregul corp cu prana. Funcţionarea defectuoasă a acestei chakre afectează negativ sistemul nervos. Activarea chakrei Frunţii ajută la controlul şi energizarea glandei Pineală şi a sistemului nervos. Deschiderea celui de-al Treilea Ochi conduce direct la Clarviziune. Este centrul de Clarviziune şi reprezintă capacitatea de a cunoaşte adevărul doar folosind cel de- al Treilea Ochi.

Al Treilea Ochi este situat în mod REAL în spatele chakrei Frunţii şi nicidecum pe chakra Ajna. Acesta a fost unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale marilor învăţaţi.

În budismul ezoteric, chakra Frunţii este cunoscută ca “Budhichitta mică” şi chakra Coroană sau Sahasrara este cunoscută ca „Budhichitta mare” sau pur şi simplu “Budhichitta”.

CHAKRA FRUNTII = AL TREILEA OCHI

Al Treilea Ochi şi deschiderea lui

Al Treilea Ochi este centrul înţelepciunii. Cu deschiderea celui de-al Treilea Ochi, persoana va fi capabilă de a percepe natura reală a lucrurilor.

“Ochiul interior”, o altă denumire a celui de-al Treilea Ochi, are mare putere şi ştie TOT. Se poate înţelege natura lucrurilor, fără a se aplica logica. Regele Solomon, de exemplu, a fost binecuvântat cu puterea de a înţelege şi de a discerne calitatea inimii unei persoanei fără a utiliza logica sau alte raţiuni. El folosea cel de-al Treilea Ochi pentru a înţelege dacă persoana a fost vinovată de unele fărădelegi sau nu.

Deschiderea celui de-al Treilea Ochi şi tradiţia chineză ezoterică

Caracterul chinezesc antic are o corespondenţă pictografică în natură. Caracterul chinezesc antic, (un ochi cu două picioare), reprezintă “a vedea” sau “a se uita”. Dar cu trecerea timpului, simbolul s-a modificat stilistic, a devenit unghiular. Cu toate acestea, un fapt ciudat este că ochiul este mai degrabă pe verticală, decât orizontal. În unele opere de artă chineză orientale, s-a observat că cel de-al Treilea Ochi este situat pe frunte şi nicidecum în locul dintre sprâncene. Literatura modernă reprezintă al Treilea Ochi, între sprâncene, fapt absolut incorect.

Această concepţie greşită a fost creată în mod deliberat de anumiţi guru şi înţelepţi pentru a preveni abaterile discipolilor lor care dacă ar fi ştiut locaţia reală a celui de-al Treilea Ochi şi fiind dornici de o evoluţie spirituală rapidă, ar fi putut să cadă în capcanele periculoase ale lucrului pe acest centru energetic. Adevărul este că locul celui de-al Treilea Ochi este în mijlocul Frunţii.

Sursa: „Chakrele şi funcţiile lor” de Choa Kok Sui

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s