CHAKRA COROANA SAHASRARA

C H A K R A    C O R O A N Ă  –  S A H A S R A R A    Ş I    V O I N Ţ A

null
SAHASRARA

Chakra Coroanei este situată în partea superioară a capului. Definirea Sahasrara poate fi rezumată ca fiind centrul Iubirii Universale şi voinţa de a servi, de a-i ajuta pe alţii. Chakra Coroană are două seturi de petale. O corolă interioară care are 12 petale şi care conţin în cea mai mare parte prana aurie şi o altă corolă, coroana exterioară, cea mare, (care o conţine pe prima), cu 960 petale exterioare conţinând lumină violet, roşie, portocalie, albastră, galbenă şi verde.

Funcţii Spirituale

Chakra Coroană este centrul Iubirii Universale şi manifestarea voinţei de a ajuta semenii şi a voinţei de a iubi. Este centrul de Conştiinţă Spirituală şi unitate divină. Chakra Coroană este cunoscută ca şi “Conştiinţa Cosmică”. Chakra Coroană este, de asemenea, centrul auto-realizării. Chakra Coroană este locul unde o persoană poate experimenta unitatea cu Sufletul Superior. Prin această chakră o persoană poate experimenta natura sa Buddhică. În timp ce, Chakra Ajna este centrul inteligenţei unei persoane, Plexul Solar sau chakra Manipura constituie centrul emoţional al acesteia, chakra Coroană este centrul voinţei. Chakra Coroană se manifestă ca voinţa de a iubi şi de a face bine şi este centrul motivaţiei divine corecte. În această chakră rezidă voinţa de a deveni un slujitor al lui Dumnezeu.

P E R L A    A L B A S T R Ă

Perla Albastră, cunoscută şi ca Manon Mani ceea ce înseamnă „Bijuterie Mentală”. Ea este situată în chakra Coroană şi glanda Pineală. Şi acesta este un motiv pentru care chakra Coroană este un centru energetic crucial. Glanda Pineală conţine Seminţele de Conştiinţă, care arată ca nişte Perle Albastre. Chakra Coroană este înrădăcinată în glanda Pineală.

Funcţii Psihologice

Chakra Coroană este centrul de cea mai mare intuiţie şi atunci când este pe deplin dezvoltată, se manifestă prin „cunoaştere directă” sau “percepţie interioară directă”. Chiar şi numai cu o parţială dezvoltare a facultăţii budice, o persoană va înţelege foarte repede, se va descurca şi va rezolva o anumită problemă, de exemplu, care ar lua mult mai mult timp altei persoane. Facultatea intuitivă este dincolo de logică. Practica îndelungată a Meditaţiei Inimilor Gemene ajută la clarificarea inteligenţei intuitive a persoanei.

Meditaţia Inimilor Gemene este calea sigură pentru a trezi parţial energia Kundalini.

Funcţii Fiziologice

Glanda Pineală este legată de procesul de îmbătrânire şi anti-îmbătrânire şi chakra Coroană controlează şi energizează glanda Pineală.

Disfuncţionalităţile chakrei Sahasrara

Consecinţele funcţionării defectuoase a chakrei Sahasrara se manifestă prin bolile glandei Pineale şi ale creierului care pot fi boli fizice şi psihologice.

Punct de acupunctură echivalent

În medicina chineză, chakra Coroană corespunde punctului de acupunctură DU (GV) 20.

Corespondenţa Taoistă şi Indiană a chakrei Coroană

În yoga Taoistă, chakra Coroană este cunoscută ca Bai Hui, care este punctul de intrare al Tian (Dumnezeu) Chi. Cuvântul “Bai Hui” înseamnă „punctul de întâlnire al sutelor”. Astfel, centrul Coroană este un centru spiritual esenţial. Pentru a activa chakra Coroană sunt necesare disciplina interioară şi un anumit grad de pregătire. Purificarea interioară şi exterioară este de maximă importanţă şi dacă sunt neglijate, poate provoca un dezechilibru psihologic major. Aceasta poate fi rezumată în versetul din Matei 9:17, “Nu pune vin nou într-un butoi de vin vechi.”

În sanscrită, chakra Coroană este cunoscută ca Sahasrara Chakra şi în tamilă, ca Poot Tellu Varmam.

Sursa: „Chakrele şi funcţiile lor” de Choa Kok Sui

https://www.worldpranichealing.com/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s