CHAKRA FRUNTII

C H A K R A    F R U N Ţ I I    Ş I    C L A R – V E D E R E A

null
CHAKRA FRUNTII

După cum spuneam, chakra Frunţii este situată în centrul frunţii. Această chakră are 144 petale împărţite în 12 divizii. Fiecare divizie are douăsprezece petale care conţin lumină violet, verde, galbenă, portocalie, roşie şi albastră. Chakra Frunţii controlează şi energizează glanda Pineală şi sistemul nervos.

Chakra Coroană sau Sahasrara este centrul de Intuitie Superioară iar chakra Frunţii este centrul de Intuiţie Inferioară sau înţelepciune. Prin activarea chakrei Frunţii vom avea acces la lumea spirituală. Această chakră este centrul Buddhic Inferior sau Conştiinţa Cosmică.

Cineva s-ar putea întreba care este diferenţa dintre Intuiţia Superioară dată de chakra Coroană şi Intuiţia Inferioară dată de chakra Frunţii? Chakrei Coroană îi corespunde percepţia directă interioară fără formă, de cunoaştere pură, pe când chakra Frunţii dă percepţia directă interioară cu formă.

Chakra Frunţii este, de asemenea, cunoscută ca şi centrul de înaltă clar-vedere. Oferă abilitatea de a vedea adevărul folosind al Treilea Ochi sau Ochiul Spiritual.

În budismul esoteric unde, în trecut, învăţăturile se transmiteau pe cale orală sau prin telepatie de la guru la discipol, chakra Frunţii era numită Buddhichitta Mică iar chakra Coroană era numită Buddhichitta Mare, sau pur şi simplu Buddhichitta.

Chakra Frunţii corespunde intuiţiei iar chakra Ajna corespunde intelectului. Un geniu foloseşte mai degrabă intuiţia decât inteligenţa pură. Aceasta este ceea ce îi face inteligenţa superioară faţă de mase. Omul genial va folosi intuiţia ca să ştie adevărul. El va extrage adevărul de la Mama Natură cu intuiţia şi va folosi inteligenţa sa, pentru a-l valida. Prin urmare, el este o combinaţie perfectă de inteligenţă şi intuiţie.

Se poate înţelege natura unui obiect doar prin vizionarea directă interioară, fără a fi nevoie de studiu, fără a folosi logica şi raţiunea. Prin activarea chakrei Frunţii se poate vedea pur şi simplu cu ochiul interior.

Disfuncţionalităţile chakrei Frunţii

În cazul în care există disfuncţionalităţi ale chakrei Frunţii, pot surveni boli ale sistemului nervos, cum ar fi pierderea memoriei, paralizie şi epilepsie. În epilepsie, în plus, şi Plexul Solar este congestionat şi supra-activat. Chakra Frunţii, chakra Ajna şi chakrele din spatele capului sunt afectate şi ele în mod negativ.

Puncte de acupunctură echivalente

În medicina chineză, chakra Frunţii corespunde punctului de acupunctură DU (GV) 24.

Corespondenţa Taoistă şi Indiană a chakrei Frunţii

În yoga Taoistă, chakra Frunţii corespunde “Shen Ting” ceea ce înseamnă „Sala Divină”.
În tradiţia orală indiană este cunoscută ca Lalaata Chakra.

C H A K R A    F R U N Ţ I I    Ş I     I N T U I Ţ I A

Chakra Frunţii este centrul Conştiinţei Cosmice sau Intuiţia Inferioară. Accesul la lumea spirituală se poate obţine prin activarea acestei chakre. Chakra Frunţii este, de asemenea, centrul pentru Clar-Vedere. Este interesant de observat faptul că, cunoaşterea prin clarvedere este cunoscută ca “intuiţie inferioară”. O persoană poate câştiga capacitatea de a vedea adevărul, deci această clarvedere mai mare, folosind al Treilea Ochi sau Ochiul spiritual. Prin urmare, concentrându-se pe activarea chakrei Frunţii, putem vedea adevărata natură a oamenilor şi a evenimentelor. Aici, al Treilea Ochi nu trebuie să fie confundat cu Ajna Chakra.

Localizarea celui de-al Treilea Ochi este pe chakra Frunţii. Chakra Frunţii este unul dintre cele mai importante puncte chakrale ale corpului uman.

Hai să săpăm puţin mai adânc în “intuiţie”. Te trezeşti într-o dimineaţă cu un sentiment “de melancolie”. Nu este nimic în neregulă, doar că simţi că se  întâmplă ceva aparte. Acest sentiment incomod te ţine crispat pe scaun toată ziua. La un moment dat, primim unele semne care ne explică totul, această senzaţie de disconfort mental îmbinat cu teamă. Acest lucru se întâmplă cu aproape toţi dintre noi. Acest “feeling” se numeşte al şaselea simţ.

Amintiţi-vă povestea lui “Black Beauty”, calul care a salvat viaţa stăpânului său prin refuzul de a traversa un pod. Al şaselea simţ i-a spus că există pericolul care pândeşte înainte. Chiar şi animalele au cel de-al şaselea simţ.

Luaţi în considerare un câine. Aţi observat un fapt distractiv la el? Pare să înţeleagă cumva cine îi place şi cine nu. De asemenea, el latră la cineva pe care l-a văzut pentru prima dată şi pe care noi l-am considerat a fi o fiinţă bună atunci când am cunoscut-o, iar ulterior aflăm că persoana nu a fost atât de bună la urma urmei.
Şi totuşi, câinele a lătrat la el, de parcă ştia.

Acum, în cazul în care animalele au aceste intuiţii şi acest al şaselea simţ, noi, fiinţe umane, ca fiind creaţii mai mari şi conştiente ale lui Dumnezeu, trebuie că posedăm un sentiment mai mare dintr-o astfel de putere.

De cele mai multe ori, cel de-al şaselea simţ al nostru ne dă sfaturi şi sugestii. Uneori, acestea vin sub formă de vise iar alteori sub forma unor sentimente. Dar noi suntem atât de preocupaţi cu viaţa noastră… că de multe ori ignorăm aceste semne. În cazul în care încercăm chiar şi un minut să ne concentrăm pe toate acestea semne si indicii pe care intuiţia noastră ni le oferă, găsim soluţii incredibile şi ne putem face viaţa, într-adevăr, uşoară.

Cum creşte intuiţia noastră?

După cum s-a discutat mai devreme, chakra Frunţii este centrul Intuiţiei Inferioare şi chakra Coroană este centrul Intuiţiei Superioare. Prin urmare, în cazul în care suntem capabili să activăm chakra Coroană şi chakra Frunţii, atunci, în mod evident, ne putem creşte intuiţia. În mod regulat, meditaţia poate fi o modalitate foarte bună, un instrument excepţional de a activa aceste chakre.

Cum ne poate ajuta intuiţia noastră?

Chakra Ajna este centrul intelectului iar chakra Frunţii este centrul intuiţiei. Scopul nostru în viaţă ar trebui să fie acela de a găsi echilibrul corect între înţelegerea adevărului prin intuiţie şi validarea acestuia prin inteligenţă. Ne-ar da posibilitatea de a vedea lucrurile cu ochii noştri interiori, fără a fi nevoie să studiem, să utilizăm logica. Astfel, [utem înţelege adevărata natură a oamenilor. Ne-ar fi uşor să înţelegem în cine să avem încredere şi în cine, nu. Acest lucru ne-ar putea ajuta foarte mult în viaţa noastră personală şi profesională.

Deci, poate că intuiţia noastră nu ne va arăta viitorul nostru ca pe o imagine, ca pe un film, dar cel puţin putem să ne pregătim puţin, noi înşine, pentru ceea ce va veni.

Sursa: „Chakrele şi funcţiile lor” de Choa Kok Sui

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s