CHAKRA GÂTULUI – VISHUDDHA POATE NAŞTE GENII

C H A K R A    G Â T U L U I  –  V I S H U D D H A    P O A T E    N A Ş T E    G E N I I

null
CHAKRA GÂTULUI – VISHUDDHA

Locaţie

Chakra Gâtului sau Vishuddha este situată în centrul gâtului.

Descriere

Chakra Gâtului este formată din 16 petale care conţin în cea mai mare parte prana albastră cu ceva verde şi violet.

Funcţii Spirituale

Chakra Gâtului sau Vishuddha este centrul de creativitate superioară iar în Cabala este numită depozitul pentru “cunoştinţe”. Chakra Gâtului este podul spiritual spre „lumea înaltă”. În căutarea unei dezvoltări spirituale, este important să înţelegem că tot ceea ce iese din gura noastră este mai important decât ceea ce se întâmplă. Acest lucru este exemplificat în Marcu 7:15-22 şi Efeseni 4:29. Când ceva impur intra în gură, acesta omoară corpul. Dar dacă ceva murdar iese din mintea ta, atunci aceasta îţi omoară sufletul. Astfel, referitor la stres, se merge mai mult pe practicarea “gândurilor pure” şi “a vorbirii pure”, mai degrabă, decât a avea “hrană curată”.

Funcţii Psihologice

Chakra Gâtului este centrul minţii concrete şi chakra prin care o persoană dobândeşte cunoştinţe. Chakra Gâtului este utilizată în activităţi, cum ar fi planificarea, studierea, pictura etc. Există o relaţie puternică între chakra Gâtului şi chakra Sexuală sau Swadhishtana. În timp ce chakra Gâtului este centrul Creativităţii Superioare, chakra Sexuală este centrul Creativităţii Inferioare, creativitatea fizică sau procrearea. O chakra a Gâtului puternică înseamnă că Swadistana va fi, de asemenea, puternică. Acesta este motivul pentru care oamenii extrem de creativi au şi tendinţe sexuale deosebit de puternice. Cu toate acestea, o chakră puternică Sexuală nu înseamnă că chakra Gâtului va fi, de asemenea, puternică.

Funcţii Fiziologice

Chakra Gâtului nu influenţează numai chakra Sexuală, ci, de asemenea, controlează şi energizează glandele tiroide, glandele paratiroide, gâtul, corzile vocale, traheea şi sistemul limfatic. Gura, glandele salivare şi esofagul sunt controlate de chakra Gâtului, de chakra minoră a Gâtului (secundară) şi de chakrele minore ale maxilarului. Acest lucru este, de asemenea, motivul pentru care o persoană produce prana verde atunci când mănâncă. Arterele carotide trec prin cap şi sunt, de asemenea, în zona de influenţă a acestor chakre.

Disfuncţionalităţile chakrei Gâtului 

  • Bolile de gât, durerile în gât, pierderea vocii, astm, guşa, sterilitate etc. Astmul, de asemenea, este cauzat de existenţa unor probleme emoţionale care se reflectă în gât. În cazul în care persoana este în imposibilitatea de a se exprima în mod liber, aceasta cauzează o strângere de trahee, care ar putea duce la astm.
  • Durerile de umăr pot fi cauzate de probleme emoţionale, care afectează chakra Gâtului, precum şi chakra Plexului Solar sau Manipura. Durerile de umăr, de asemenea, pot fi cauzate şi de o disfuncţionalitate a chakrei Gâtului, care afectează şi chakrele minore ale axilelor.
  • Prea multă anxietate poate provoca supra-activarea chakrei Gâtului.
  • Infecţiile în gât cu vomismente la copii pot fi tratate prin vindecarea chakrei Gâtului şi ale chakrelor minore ale Gâtului.
  • Hipertiroidismul ceea ce înseamnă supra-activarea chakrei Vishuddha şi umplerea ei cu energie roşiatică.

Punct de acupunctură echivalent

  • În medicina chineză, chakra Gâtului corespunde punctului de acupunctură RN (CV-UL) 23.

Corespondenţa Taoistă şi Indiană a chakrei Gâtului

  • În Yoga Taoistă, este cunoscută ca lianquan, ceea ce înseamnă “Fântână Clară”.
  • În sanscrită, chakra Gâtului este numită chakra Vishuddha.
  • În tamila se numeşte Ottu varmam.

Sursa: „Chakrele şi funcţiile lor” de Choa Kok Sui

https://www.worldpranichealing.com/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s