CHAKRA OMBILICULUI ŞI INSTINCTELE

C H A K R A    O M B I L I C U L U I    Ş I    I N S T I N C T E L E

null
CHAKRA OMBILICULUI – NAVEL

Chakra Ombilicului este situată pe buric. Are opt petale şi conţine predominant prana galbenă, verde, albastră, roşie şi violet. Aceasta conţine, de asemenea, un pic de prana portocalie.

Chakra Ombilicului produce “Qi sintetic auriu” care ajută la circulaţia de prana în meridiane. Qi-ul sintetic auriu facilitează absorbţia de prana în corpul eteric.

Cuvântul “Qi” este folosit pentru a desemna energiile subtile. Acesta este, de asemenea, folosit pentru a desemna un tip de “Qi biosintetic” produs de chakra Ombilicului care este destul de diferit de prana sau energia vieţii. Aceasta afectează capacitatea de a absorbi, de a distribui şi de a asimila prana. Prin urmare, cineva cu Qi biosintetic puţin se va confrunta cu o mai mare dificultate în a absorbi din aer prana şi va avea tendinţa de a se simţi mai obosit şi mai devitalizat în comparaţie cu o persoană cu un Qi biosinteic mediu.
Corpul nostru fizic obţine nutrienţi din mâncare şi băutură şi în acest proces produce hormoni prin glandele endocrine. Hrana, apa şi sucurile corespund diferitelor tipuri de energii pranice care sunt absorbite de organism. Qi-ul biosintetic produs de chakra Ombilicului este de culoare aurie.

Chakra noastră a Ombilicului oferă posibilitatea concretizării energiei spirituale într-o “minge de aur de energie Qi”. Acest lucru arată ca un soare de aur, înconjurat de lumină de culoarea curcubeului.

Qi-ul auriu este necesar pentru evoluţia rapidă a corpului fizic. Gânduri bune, cuvinte bune, sentimente bune şi bunăvoinţa trebuie să se manifeste ca acţiunile bune. Chakra Ombilicului controlează şi reglementează chakra Bază, care este centrul acţiunilor.

Această chakră a Ombilicului este centrul instincteleor de cunoaştere. De exemplu, când cineva practică artele marţiale, nu ştie ce mutare va face rivalul său. Instinctiv, va şti ce să facă şi când să facă, atunci când este atacat de adversar. Este vorba despre reacţia de răspuns.

Disfuncţionalităţi ale chakrei Ombilicului

Atunci când chakra Ombilicului are disfuncţionalităţi, manifestarea fizică ar fi constipaţie, mişcări involuntare ale intestinelor şi incapacitatea de a asimila alimente nutritive, apendicita, maladii intestinale, dificultăţi la naştere, vitalitate scăzută şi alte boli legate de intestine.

Când chakra Ombilicului este murdară şi nu funcţionează corect, fluxul de energie care vine din chakra Sexuală în chakra Ombilicului şi spre alte chakre superioare poate fi blocat. Acest lucru poate face ca o persoană să devină hiperactiv sexual. În apendicita acută, chakra Ombilicului şi chakra Plexului Solar sunt afectate.

În ulcerele gastro-intestinale, chakra Ombilicului este afectată parţial.

Punct de acupunctură echivalent

În medicina chineză, acestei chakre îi corespunde punctul de acupunctură RN (CV-UL) 8.

Corespondenţa Taoistă şi Indiană a chakrei

În yoga Taoistă, chakrei Ombilicului îi corespunde shen que care înseamnă “Bolta Divină”. În tamila, chakra Ombilicului este Alba kaalam.

Sursa: „Chakrele şi funcţiile lor” de Choa Kok Sui

https://www.worldpranichealing.com/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s