CHAKRA SPLINEI – ENERGIA ÎNTÂLNEŞTE CORPUL

C H A K R A    S P L I N E I  –  E N E R G I A    Î N T Â L N E Ş T E    C O R P U L

null
CHAKRA PRANICA – SPLINA

Învăţăturile de bază ale Vindecării Pranice explică faptul cum chakrele sau centrii conduc funcţionarea nu numai a corpului fizic, ci şi a corpului energetic. Să vedem în profunzime natura, caracteristicile, importanţa şi funcţiile Chakrei Splenice.

Locaţie

Centura coastei de jos, din stânga, este locul în care se află chakra Splinei. Locaţia chakrei Splenului corespunde astfel locului real al splinei. Această chakră are două jumătăţi (deşi ambele au aceleaşi funcţii) – chakra Splinei Frontale şi chakra Splinei spinală.

Descriere

Chakra Splinei este, în medie, mai mică decât celelalte chakre din corpul uman. Mărimea chakrei Splenice este de 1/3 sau 1/2 din cea a celorlalte chakre. Acest centru energetic are şase petale cu mai multe culori la periferie. Chakra Splenică este, de asemenea, cunoscută sub numele de Chakra Pranică.

SP16 este punctul de acupunctură corespunzător pentru chakra Splenică Frontală în medicina chineză, în timp ce BL 50 este cel pentru chakra Splenică Posterioară.

Funcţii

Spre deosebire de splina ca organ, care nu este considerat a fi de o importanţă crucială în organismul uman, chakra Splinei este extrem de importantă. Funcţiile ei vitale sunt nu doar fiziologice, ci şi spirituale şi psihologice.

Funcţiile Spirituale: Chakra Splină sau chakra Pranică este punctul de intrare pentru prana sau energia de viaţă în organism. Astfel, este sursa de putere necesară pentru succes si victorie. Interesant de observat, este faptul că, în Rugăciunea „Tatăl Nostru”, expresia “să ne dea pâinea noastră cea de toate zilele” se referă la chakra Splinei, pâinea fiind simbolul de energie necesară pentru susţinere şi creştere. O chakră a Splinei nesănătoase duce la epuizarea energiei vieţii.

Funcţii Psihologice: O chakră a Splinei sărăcită se poate manifesta prin depresie cauzată de nivelul scăzut de energie. O chakră a Splinei sănătoasă şi plină de energie duce la sentimentul de tărie şi de bunăstare generală.  

Functii Fiziologice: Din punct de vedere fizic, Splina este cel mai mare organ al sistemului limfatic şi este legată de procesul de purificarea sângelui, prin combaterea germenilor care cauzează boli şi prin curăţarea celulelor sanguine vechi şi uzate împreună cu producerea de anticorpi.

Chakra Splinei energizează splina fizică şi determină organismul să invingă bolile. Ea controleaz<ă, de asemenea, nivelul de energie pranică în corpul fizic. Prana de aer este absorbită, digerată şi distribuită prin chakra Splinei. Această chakră controlează astfel calitatea sângelui şi sistemul imunitar al organismului.

Chakra Splinei este strâns legată de chakra Ombilicului şi energizarea acesteia din urmă duce de obicei la energizarea coniderabilă a chakrei Splinei. Condiţiile de sănătate ale chakrei  Splinei sunt condiţionate de splina fizică, cum ar fi lipsa vitalităţii, sistemul imunitar slab, artrita şi reumatismul. Pacienţii cu poliartrită reumatoidă se găsesc, de obicei, cu chakrele Splenice murdare.

Sindromul oboselii cronice este, de asemenea, o problemă adesea observată printre indivizii cu funcţionare defectuoasă a chakrelor splenice sau a epuizării acestora.

Chiar şi în Yoga taoistă, chakra Splinei este de o foarte mare importanţă. Chakra Splinei Frontale în Taoism este echivalent fu ai („Abdomen de Depresie”) în timp ce chakra Splinei Posterioare este wei claudiu („Stomac de Curaj”). Chakra Splinei este astfel o chakră care are un efect puternic asupra nivelurilor generale de energie şi bunăstare.

 

CHAKRA SPLINEI – VICTORIA ŞI PUTEREA EI!

null

Dacă aţi citit despre Prana şi funcţiile de energiei pranice necesare pentru susţinerea vieţii prezentă tot în jurul nostru, aţi fi conştienţi de faptul că fiecare dintre noi are capacitatea de a absorbi această uimitoare forţă a vieţii din surse naturale, disponibile pentru noi. Ştiaţi că chakra Splinei este un punct de intrare major de prana în sistemul dvs.? Care este exact motivul pentru care chakra Splinei este numită chakra Pranică?

  Cum hrăneşte chakra Splinei alte chakre

Prana pătrunde prin chakra Splinei şi este distribuită la toate chakrele majore din corpul nostru. Ceea ce face această chakră este că „înghite” prana de aer (albă la culoare) şi o „rupe” în roşu, portocaliu, galben, verde, albastru şi violet, care pot fi absorbite de toate celelalte chakre. Chakra Splenică funcţionează astfel ca o prismă care dispersează lumina albă în constituenţii ei.

În cartea sa, Universal and Kabbalistic Chakra Meditation on the Lord’s Prayer, Maestrul Choa Kok Sui explică relaţia chakrei spline cu versul “Dă-ne pâinea noastră de toate zilele” în rugăciunea Domnului. Acest lucru este interesant deoarece chakra Splenică oferă literalmente “pâinea zilnică” pentru corpul nostru, sub forma energiei pranice. O chakră Splenică sănătoasă vă asigură că există suficientă prana proaspătă în corpul vostru, astfel încât toate celelalte 11 chakre majore să funcţioneze la unison.

C.W. Leadbeater explică modul în care chakra Splenică este responsabilă pentru subdivizarea şi distribuirea vitalităţii care este disponibilă de la Soare. El descrie chakra Splenică ca având 6 petale cu culori diferite şi ca fiind strălucitoare şi luminoasă ca Soarele.

Cum te poate face chakra Splinei mai puternic?

În învăţăturile cabalistic, mai ales în ceea ce priveşte chakrele şi pomul vieţii inversat, Netzach este un termen care serveşte ca un omolog pentru chakra Splinei. Netzach literalmente înseamnă putere sau victorie şi dacă ne gândim la asta, asta e ceea ce chakra Splinei ne ajută să câştigăm. Nu există nici o posibilitate de succes sau de victorie fără cantitatea potrivită de energie.

O chakră a Splinei contaminată se manifestă sub formă de artrită reumatoidă, afecţiuni ale sângelui şi sindrom de oboseală cronică. Cum veţi putea să depuneţi toate eforturile necesare pentru a urmări succesul şi puterea dacă vă lipsiţi de energie pranică? Lipsa energiei fizice duce deseori la epuizarea şi depresia energetică psihologică.

În plus, chakra Splenică vă ajută să vă biruiţi de boli prin energizarea splinei fizice şi controlul calităţii sângelui. O chakra Splenică sănătoasă are ca rezultat un sistem imunitar sănătos.

Viaţa nu este niciodata fără o parte echitabilă de necazuri. Aceste vicisitudini vă ajută să evoluaţi într-o persoană mai puternică, dar trebuie să fiţi suficient de puternică pentru a le face faţă în primul rând. Energia pranică din chakra Splinei vă inundă cu vitalitatea pe care o aveţi pentru a face faţă tuturor provocărilor pe care viata vi le aruncă în cale, pentru a învinge toate obstacolele şi, în final, pentru a ieşi victorioşi.

Surse: „Chakrele şi funcţiile lor” de Choa Kok Sui
”Chakrele”, Cărţi scrise de C W Leadbeater

https://www.worldpranichealing.com/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s