CHAKRA BAZĂ, RĂDĂCINĂ, MOOLADHARA – POARTA SPRE PROSPERITATE

C H A K R A    B A Z Ă,    R Ă D Ă C I N Ă,    M O O L A D H A R A 

P O A R T A    S P R E    P R O S P E R I T A T E

MOOLADHARA

Chakra Bază, cunoscută şi sub numele de chakra Rădăcină, este situată la baza coloanei vertebrale sau a coccisului. Aspectul Chakrei Bază, Mooladhara, chakra Bază constă din patru petale şi conţine prana roşie, portocalie şi o cantitate mică de galbenă.

Funcţii Psihologice

Chakra Bază sau Mooladhara este centrul de auto-conservare. Conservarea de sine este un instinct necesar în fiecare domeniu al vieţii. Chakra Bază sau chakra Rădăcină este, de asemenea, punctul focal al activităţilor dinamice. Pentru a rezuma, chakra Bază este chakra acţiunii. O persoană cu o chakră Bază activată va avea succes în afacerea sa sau în orice profesie pe care o îmbrăţişează. O persoană cu o chakră Bază epuizată, pe de altă parte, va planifica, dar nu va putea să-şi implementeze proiectele. O chakră Bază joacă un rol crucial în tinereţea şi sănătatea unei persoane.

Funcţii Fiziologice

Chakra Bază sau Mooladhara controlează şi energizează sistemul muscular şi osos.

Chakra Bază joacă un rol cheie în întărirea întregului corp fizic. Prana roşie din chakra Bază ajută la energizarea întregului corp.

Chakra Bază ajută la producerea sângelui şi, de asemenea, influenţează calitatea acestuia. Chakra Bază, de asemenea, controlează şi energizează măduva osoasă.

O parte din energia de bază transmutată ajută la buna funcţionare a creierului şi a chakrelor capului. O chakră Bază activată este caracterizată de hiperactivitate, agitaţie sau insomnie.

Ritmul de creştere a celulelor şi a glandelor suprarenale este, de asemenea, afectat de chakra Bază. Căldura corpului, organele sexuale, ritmul de creştere al copiilor şi vitalitatea generală sunt, de asemenea, controlate de chakra Bază.

Caracteristicile diferitelor grade de activare a chakrelor

Persoanele cu insomnie şi copiii hiperactivi au chakrele Bază superactive.

Persoanele cu chakrele Bază activate sunt puternice şi sănătoase.

Persoanele cu chakre mai puţin active au tendinţa de a fi slabe şi fragile.

Persoanele în vârstă au chakra Bază grav afectată. Şi acesta este unul dintre motivele pentru care vitalitatea lor tinde să se micsoreze iar vindecarea rănilor şi a oaselor încetineşte.

Funcţiile Spirituale ale energiei Kundalini

Energia Kundalini este situată la baza coloanei vertebrale şi este responsabilă de manifestarea materiei. Fără energia Kundalini, corpul fizic şi universul fizic nu pot exista. Dezvoltarea fizică se produce prin trezirea energiei Kundalini. O persoană care se află într-o călătorie spirituală poate că nu este conştientă de existenta energiei Kundalini, deşi aceasta este trezită parţial. Există numeroase nume pentru energia Kundalini: unele dintre ele sunt “Focul Şarpelui”, “şarpele aprins” sau “Focul Sacru”. Existenţa energiei Kundalini este subliniată în continuare în acest citat al lui Ioan Botezătorul (Matei 3:11, Oxford Bible): “Eu vă botez cu apă … dar cine este mai puternic decât mine vine după mine … El vă va boteza Cu Duhul Sfânt şi cu focul. “Duhul Sfânt” simbolizează energia divină care coboară. Iar focul reprezintă şarpele aprins la baza coloanei vertebrale. Kundalini este trezită prin această energie divină. Gradul de trezire este cel care contează.

Cum apare energia Kundalini în călătoria voastră spirituală?

Energia Kundalini permite celulelor creierului să înregistreze experienţe spirituale înalte. Îmbunătăţeşte corpul fizic, creierul şi sistemul nervos. O persoană cu o energie Kundalini trezită poate deveni un mare guru spiritual, un lider şi un geniu.

Chakra Bază şi chakrele sale minore reprezintă punctele de intrare pentru energia pranică de pământ. Chakra Bază poate fi comparată cu rădăcina unui copac. Dacă rădăcina nu este puternică, atunci arborele va fi slab. Astfel, dacă chakra Bază este epuizată sau sub-dezvoltată, aceasta se va manifesta ca atare în corpul fizic. Şi acesta este motivul pentru care chakra Bază este, de asemenea, numită “chakra Rădăcină”.

Sursa: „Chakrele şi funcţiile lor” de Choa Kok Sui

https://www.worldpranichealing.com/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s