CHAKRA SEXUALĂ STIMULEAZĂ CREATIVITATEA

C H A K R A    S E X U A L Ă    S T I M U LE A Z Ă    C R E A T I V I T A T E A

SWADHISTHANA

Chakra Sexuală sau Swadhisthana joacă un rol crucial în căutarea dvs pentru dezvoltarea spirituală. Energia sexuală poate fi transformată în unitate şi iubire spirituală. Odată ce energia sexuală se transformă, ea alimentează chakrele superioare. Astfel, energia sexuală este ca şi mâncarea pentru chakrele superioare şi ajută la buna funcţionare a creierului şi a sistemului nervos. Transmutarea chakrei Sexuale este extrem de utilă, indiferent dacă este sau nu vorba despre celibat.

O parte a energiei sexuale este transformată într-o formă mai înaltă de energie pranică pentru a fi utilizată pentru funcţii spirituale, inteligente şi creative. Este necesar să transmutaţi energia sexuală, nu să o suprimaţi. Când energia sexuală se deplasează de la chakrele inferioare la Inimă, Gât şi chakra Coroanei, energia sexuală se transformă în unitate divină, inteligenţă, iluminare, iubire şi bunătate.

Transformarea acestei energii aduce energiile mai mici până la centrele de energie mai înalte, deci energiile inferioare sunt transformate în energii cu o frecvenţă mai mare. Această energie pranică de înaltă frecvenţă este ceea ce asigură o mai mare eficienţă şi eficacitate a creierului.

Yoga Arhatică învaţă ştiinţa şi arta transformării energiei sexuale în energie creativă şi într-o formă superioară de energie pranică pentru a activa celulele creierului.

Diverse şcoli de gândire despre sex şi rolul chakrei Swadhisthana

Printre diferitele şcoli de gândire, există o şcoală de gândire care consideră că sexul este murdar, iar instinctul sexual trebuie să fie suprimat. Cu acest tip de mentalitate, iluminarea spirituală este imposibilă. Motivul? Dacă Chakra Sexuală, Swadhisthana, este inhibată sau suprimată, energia din ea nu poate merge până la chakrele superioare. şi fără transmutarea energiei sexuale, activarea chakrei Coroanei, centrul iluminării şi unicităţii divine nu poate fi realizat în mod satisfăcător.

O altă şcoală extremă de gândire este şcoala Sexuală liberală unde energia sexuală este pur şi simplu irosită. Când energia sexuală este irosită într-o mare măsură, energia sexuală rămăsă este puţină pentru transformare şi pentru a fi folosită de chakrele superioare şi mai ales de chakra coroanei.

O cale intermediară este necesară pentru a obţine rezultatele corecte. Transmutarea energiei sexuale nu necesită un partener, se poate face solo. Modul potrivit este cel care consideră sexul ca fiind natural şi sănătos. Această mentalitate a fost îmbrăţişată de Şcoala Taoistă nordică. Sexul nu este murdar. Sexul este, de fapt, sacru. Şi atunci când se face bine, se manifestă ca unirea divină a două suflete, unitate cu sufletele lor superioare şi unicitatea cu universul.

Pentru a practica transmutarea energiei sexuale, o atitudine sănătoasă şi sănătoasă faţă de sex este foarte importantă. Celibatul este o alegere personală, dar este important pentru practicant să considere sexul sacru şi natural.

Stăpânirea energiei sexuale

Lordul Krishna a fost un mare avatar. Când Krishna a fost pus la îndoială de Rajah Parikshit, răspunsul a fost că Krishna nu a pierdut niciodată o singură picătură de spermă atunci când a făcut sex, chiar dacă avea numeroase neveste şi iubite. Krishna stăpâneşte energia sexuală, transformarea acesteia în energie spirituală şi obţinerea unităţii divine.

Conceptul lui Brahmacharya

Cuvântul Brahmacharya, adesea înţeles ca şi celibatul sexual, are un înţeles mult mai profund. În timp ce Acharya înseamnă cel care practică, Brahman înseamnă Dumnezeu. Astfel, cuvântul Brahman-Acharya înseamnă cel care practică unitatea cu Dumnezeu transformând energia sexuală în energie spirituală.

Superbrain Yoga

Iată o abordare practică a sexului: sexul, dulceaţa şi intimitatea sunt toate importante, dar nevoia unui creier funcţional este, de asemenea, importantă. Practica regulată a Superbrain Yoga ajută la utilizarea energiei sexuale de către chakrele superioare. Practica obişnuită şi zilnică a Superbrain Yoga este necesară pentru activarea celulelor creierului. Energia sexuală asigură transformarea energiei sexuale pentru dezvoltarea psihologică şi spirituală.

Funcţii Psihologice

Chakra Sexuală, Swadhisthana, este centrul instinctului sexual. Chakrele sexuale puternice înseamnă o forţă sexuală puternică. Chakra Gâtului sau Vishuddhi şi chakra Sexuală sunt interconectate. Chakra Gâtului este centrul creativităţii superioare şi este corespondenţa mai mare a chakrei Sexuale. De aceea, oamenii foarte creativi, artistici şi inteligenţi au forţe sexuale puternice şi, prin urmare, sunt adesea implicaţi în tot felul de scandaluri sexuale. Se crede că oamenii foarte creativi nu pot fi impotenţi sau inhibiţi sexual.

Când preoţii şi yoghinii au experienţă sexuală, este posibil să nu existe deloc dorinţa sexuală din partea lor. Ar putea fi dorinţa sexuală a altora care sunt atraşi de ei.

Funcţii Fiziologice

Chakra Sexuală este centrul creativ fizic al procreării.

Chakra Sexuală asigură funcţionarea lină şi sănătoasă a organelor sexuale, a vezicii urinare şi a uretrei. De asemenea, afectează picioarele, gâtul şi capul.

Chakra Sexuală şi chakra Ming Men produc prana portocalie atunci când o persoană urinează. Această prana este folosită în expulzarea şi eliminarea deşeurilor din corp.

Funcţionarea defectuoasă a chakrei Ajna, a chakrei Gâtului şi a chakrei Bază poate afecta negativ chakra Sexuală.

Disfuncţionalităţile chakrei Sexuale

Probleme urinare

Impotenţă

Sterilitate

Glanda prostată mărită

Alte afectiuni sexuale

O chakră Sexuală sănătoasă asigură, de asemenea, funcţionarea optimă a chakrei Gâtului, care este, de asemenea, necesară pentru dezvoltarea facultăţii mentale. Prin urmare, tratamentul persoanelor cu retard mental necesită tratamentul chakrei Sexuale pentru o perioadă prelungită de timp.

Funcţionarea sănătoasă a chakrei Gâtului şi a altor chakre din zona capului necesită energie sexuală transmutată. Persoanele cu întârziere mentală au chakrele Sexuale epuizate şi, prin urmare, chakrele Gâtului, Ajna, Frunţii şi chakrele Coroanei sunt de asemenea, epuizate. La vârstnici, sexul şi chakra Bază sunt epuizate şi acesta este motivul pentru care devin persoane senile.

Congestia sau epuizarea chakrei Sexuale poate duce la creşterea prostatei. În timp ce congestia chakrei Sexuale poate fi observată în celibat, epuizarea Chakrei Sex poate fi văzută la bărbaţii în vârstă.

Myoma şi cauzele sale

Myoma este cauzată la pacienţi cu o atitudine necorespunzătoare faţă de sex şi inhibarea sexuală. Chakra Sexuală este aglomerată şi plină de energie roşie murdară. Energia sexuală este suprimată şi nu este complet eliberată nici chiar în timpul actului sexual. Energia sexuală nu curge liber în alte chakre, aşa cum o face la oamenii normali. Aceasta se manifestă ca Myoma. Femeile care au avut experienţe negative sexual dezvoltă afecţiuni sexuale. Chiar şi maicile pot fi afectate sexual din cauza abstinenţei sexuale fără a sublima în mod conştient sau inconştient energia sexuală.

Punct de acupunctură echivalent

În medicina chineză, această cakră corespunde RN (CV) 2.

Corespondenţa Taoistă şi Indiană a chakrei Sexuale

În yoga Taoistă, chakra Sexuală corespunde cu “qu gu” şi înseamnă “Oase Strâmbe”.

În sanscrită, chakra Sexuală corespunde chakrei Swadhisthana.

În tamila, chakra Sexuală corespunde varmamului Kuthu.

Sursa: „Chakrele şi funcţiile lor” de Choa Kok Sui

https://www.worldpranichealing.com/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s