ECHILIBRAREA CHAKRELOR

E C H I L I B R A R E A    C H A K R E L O R  –  C H E I A    A R M O N I E I

null

Chakrele sunt centre energetice care controlează funcţionarea întregii fiinţe. Dimensiunea “perfectă” a unei chakre nu este clară, deoarece mărimea ei este întotdeauna privită în raport cu dimensiunea celorlalte chakre. Echilibrarea chakrelor implică, în principiu, reglarea mărimii tuturor chakrelor pentru a se potrivi reciproc. Chakrele adulţilor sănătoşi, în medie, sunt de aproximativ 3 centimetri. Chakrele sănătoase sunt proporţionale între ele. Atât chakrele supraactivate, cât şi chakrele subactivate au tendinţa de a pune întregul corp în afara echilibrului, ducând eventual la diverse afecţiuni. Prin echilibrarea chakrelor, toate chakrele sunt în acea stare în care lucrează “doar bine”.

Între supraactivare şi subactivare

Cele mai multe boli pot fi urmărite prin disfuncţionalitatea uneia sau a mai multor chakre din corpul uman. În timp ce lucrăm pe o chakră, trebuie scanate toate celelalte chakre pentru a înţelege dacă respectiva chakră este normală, supraactivată sau subactivată. Dacă o chakră este supraactivată, înseamnă că este mult mai mare decât celelalte chakre. Dacă o chakră este subactivată, înseamnă că este mult mai mică decât celelalte chakre. Dimensiunea chakrei denotă cât de sănătoasă este. O chakră a Gâtului supraactivată, de exemplu, indică faptul că persoana are sau poate dezvolta hipertiroidism, în timp ce o chakră a Gâtului subactivată indică hipotiroidismul.

Pranic Healing urmăreşte astfel reducerea dimensiunii chakrelor supra-activate şi mărirea dimensiunii celor subactivate, pentru a le normaliza funcţionarea. Dimensiunea chakrelor poate fi modificată si prin folosirea medicamentelor. Anumite plante au, de asemenea, capacitatea de a afecta dimensiunea diferitelor chakre.

Un exemplu elocvent l-a oferit maestrul Choa Kok Sui, care, în timp ce scana chakra Gâtului unui pacient cu hipertiroidism, a descoperit că această chakră era surprinzător de mică, fapt paradoxal; ulterior, a aflat că pacientul a folosit medicamente specifice pentru o perioadă prelungită de timp, astfel că era evidentă influenţa medicamentelor asupra dimensiunii ei. De asemenea, scanarea poate furniza informaţii dacă medicamentele funcţionează sau nu şi dacă doza necesită modificări.

Pentru pacienţii cu hipertensiune arterială, chakra Ming Men este de obicei considerabil mai mare decât celelalte chakre. Eficacitatea medicamentelor poate fi stabilită prin scanarea chakrei Ming Men la câteva ore după administrarea medicamentului. În cazul în care este încă supra-dimensionat la aproximativ 10 cm, medicamentele nu sunt eficiente.

Prin urmare, echilibrarea tuturor chakrelor din corp ar necesita activarea celor mai mici şi inhibarea celor mai mari. Activarea chakrei ajută şi la vindecarea rapidă şi avansată. Un vindecător experimentat şi priceput poate menţine chakra activată atât timp cât este necesar.

Activare şi inhibare

Activarea se face de obicei prin energizarea cu prana de culoare violet foarte deschisă sau violet deschis, inclusiv şi chakra Plexului Solar, şi chakra Sahasrara. Chakrele de sub Plexul Solar, aşa zis chakrele inferioare, sunt energizate folosind prana roşie foarte deschisă sau prana roşie deschisă. Energizarea cu prana albastru-deschis ajută la inhibarea chakrelor supra-activate. Înainte de inhibare, se recomandă curăţarea profundă a chakrei disfuncţionale.

Esenţa proporţiei

Echilibrarea chakrelor este o artă care restabileşte armonia întregului corp. Echilibrarea chakrelor constă în ajustarea lor astfel încât nicio chakră să nu fie supra-activată sau subactivată. Când chakrele sunt proporţionale ca mărime între ele şi funcţionează în mod corect, se intră într-o formă de homeostază (armonie perfectă) care este realizată şi menţinută atât cât se poate. Acest fapt înseamnă o funcţionare mai bună a corpului dvs. şi implicit, o mai bună sănătate şi bunăstare.

Sursa: https://www.worldpranichealing.com/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s