PUNCTELE DE CHAKRA

P U N C T E    D E    A C U P U N C T U R Ă    P E N T R U    C H A K R E

 

null
VORTEXURI DE ENERGIE

Punctele de chakră sunt puncte ale centrelor de energie care controlează funcţionarea fizică şi psihică a unei persoane. Pe lângă faptul că este legată de diferite puncte de acupunctură, fiecare chakră este compusă din prana de culori specifice. Aceste puncte de chakră servesc şi ca puncte de acupunctură corespunzătoare. În acupunctura chineză, GV se referă la canalul guvernorului sau Vasul Guvernor, în timp ce CV-ul se referă la canalul de concepţie sau Vasul de Concepţie.

Chakra Bază

Chakra Bază sau chakra Mooladhara este situată la baza coloanei vertebrale şi are patru petale. Acest punct de chakră corespunde punctului chinezesc de acupunctură GV1 şi este implicat în energizarea şi controlul glandelor suprarenale.

Chakra Sexului

Chakra Sexuală sau Swadhishtana este situată în regiunea pubiană, are şase petale şi are CV2 ca şi corespondenţă în acupunctură. Gonadele sunt energizate şi controlate de chakra Sexuală.

Chakra Ming Men

Chakra Ming Men este situată în spatele buricului şi are opt petale. GV4 este punctul său de acupunctură corespunzător şi este legat de funcţionarea rinichilor precum şi a glandelor suprarenale.

Chakra Ombilicului

Chakra Ombilicului, aşa cum sugerează şi numele, este situată pe buric şi are opt petale. Această chakră controlează şi energizează intestinele mari şi mici precum şi apendicele şi corespunde punctului de acupunctură CV8.

Chakra Plexului Solar

Chakra Plexului Solar sau Manipura este situată în regiunea goală dintre coaste şi are o porţiune în spate şi una în faţă. Plexul Frontal corespunde punctului de acupunctură CV15, în timp ce Plexul Solar Posterior corespunde cu GV9. Pancreasul este controlat şi alimentat de această chakră.

Chakra Splinei

Chakra Splenică este situată în centrul ultimei coaste din stânga şi are un segment Frontal şi unul Posterior. Are şase petale şi, de obicei, nu este mai mare de 1/3 sau 1/2 din dimensiunea celorlalte chakre. Chakra Spinală Frontală are SP16 ca punct de acupunctură corespunzător. Chakra Posterioară nu are nici o corespondenţă cunoscută în acupunctură. Este legată de funcţionarea splinei fizice, a organului splină.

Chakra Inimii

Chakra Inimii Frontală este situată în faţa inimii fizice, în timp ce chakra Posterioară este situată în spatele ei. Are 12 petale. Chakra din faţă corespunde punctului de acupunctură CV17. Chakra Inimii Posterioară corespunde punctului GV11. Această chakră controlează şi energizează glanda timus.

Chakra Gâtului

Chakra Gâtului sau Vishuddhi este situată în centrul gâtului şi are şaisprezece petale. Punctul de acupunctură corespunzator este CV23, iar aceasta chakră este legată de funcţionarea glandei tiroide.

Chakra Ajna

Chakra Ajna se află între sprâncene şi are un total de 96 de petale împărţite în două diviziuni, a câte 48 de petale fiecare. Energizează glanda Pituitară şi are punct de acupunctură corespunzător M-HN3 (Yin Tang).

Chakra Frunţii

Chakra Frunţii are 144 de petale şi se află în centrul frunţii. Are 12 diviziuni a câte 12 petale fiecare. Punctul de acupunctură GV24 corespunde chakrei Frunţii. Această chakră este legată de funcţionarea sistemului nervos precum şi de glanda Pineală.

Chakra Coroanei

Chakra Coroanei sau Sahasrara se află în partea de sus a capului şi are 12 petale interioare şi 960 de petale exterioare. Aceasta corespunde punctului de acupunctură GV20. Chakra Coroanei controlează şi energizează glanda Pineală.

Chakra a 12 – a

Chakra a 12 -a; “Steaua Sufletului”, este situată la 12 -15 cm deasupra capului şi seamănă cu o stea de aur. Prin maturitate spirituală, această stea aurie evoluează într-o minge de aur, un mugur de aur şi ulterior, o flacără de aur. Aflându-se în afara corpului, chakra a 12 – a nu are un punct de corespondenţă în ştiinţele acupuncturii. O cunoaştere aprofundată a punctelor de chakră vă ajută să înţelegeţi relevanţa acestora chiar şi în medicina tradiţională chineză. Punctele de chakră sunt cruciale în corpul nostru, deoarece permit ca energia, prana să umple corpul de energie. Prin urmare, îngrijirea punctelor dvs. de chakră este cheia unei mai bune sănătăţi.

Sursa: „Chakrele şi funcţiile lor” de Choa Kok Sui

https://www.worldpranichealing.com/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s