DILEMA NUMARULUI DE CHAKRE

E X I S T Ă    7    C H A K R E    M A J O R E,    1 1    S A U    M A I    M U L T E  ?

null

Din timpuri imemoriale, dezbaterile pe tema numărului exact de chakre majore ale corpului energetic al unei persoane au fost antagonice. Diferite şcoli de gândire au avut diferite teorii. În timp ce unii lideri spirituali au spus că numărul de chakre majore este 7, alţii cred că organismul uman are 11 chakre majore.

Care este numărul magic?

Numărul de chakre variază de la o religie la alta, de la o cultură la alta, şi de la o perioadă de timp la alta. Literatura veche indiană menţionează 7 chakre ca fiind un sistem de bază de lucru. Literatura modernă, de asemenea, vorbeşte despre 7 chakre. Există în schimb, vechi tratate vedice care lucrează cu 11 chakre majore. Maestrul Choa Kok Sui confirmă faptul că un sistem de lucru cu 11 chakre majore este. Chiar dacă unele Scripturi antice menţionează existenţa a 7 chakre, nicăieri nu este specificat faptul că există numai 7 chakre.

Interpretări globale despre chakrele corpului uman

Punctual, informaţii despre numărul de chakre:

  • Unele scrieri din literatura antică şi modernă vorbesc despre 7 chakre.
  • În Bhagavad Gita se menţionează de Krishna 9 porţi ceea ce pare a fi o referire la 9 chakre.
  • O trimitere la un oraş cu 11 porţi se face în Upanishade. Mulţi cred că este o aluzie la cele 11 chakre majore. (Upanishadele katha, Strofa 5). Celelalte 2 chakre dezvăluite sunt chakra Ming Men şi chakra Frunţii.
  • Sistemul Cabala crede în conceptul de 11 chakre – 10 Centre de energie şi 1 centru de energie (ascuns).
  • Vijnanabhairava (un vechi text de Yoga) menţionează 12 centri energetici.
  • Secretul existenţei a 11 chakre majore a fost menţionat pentru prima dată de către Maestrul Choa Kok Sui în cartea sa “Ştiinţa  Veche şi Arta Vindecării Pranice” în anul 1987. Cartea a fost re-intitulată “Miracole prin Vindecarea Pranică”.
  • Menţiunea a fost făcută pe cele10 chakre/Sephiroth şi o chakră ascunsă în pomul vieţii inversat.

Noi suntem propria energie transformatoare

Chakrele sunt considerate a fi energie transformatoare, ceea ce înseamnă că ele transformă o formă de energie într-o altă formă de energie. Energia spirituală este adusă la coroană de jos, din centrul de bază, modificată, intensificată, transformată în energie psihică.Transformatoare de energie spirituală includ, de asemenea, sateliţii, planete, sori, stele, galaxii, universuri şi maxi-universuri. Acestea sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de vortexuri sau chakre cereşti.

În conformitate cu nivelul 4 al Adevărului, există, de fapt, mai mult de 11 chakre majore. Există 12 chakre. Şi cea de-a 12- a chakra a fost, de asemenea, menţionată de maestrul Choa Kok Sui în lucrările sale, şi anume în cartea sa, „Meditaţii pentru Realizarea Sufletului”. Cartea a fost mai târziu reintitulată „Realizarea Unităţii cu Sufletul Superior”.

Sursa: „Chakrele şi funcţiile lor” de Choa Kok Sui

https://www.worldpranichealing.com/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s