INTRODUCERE ÎN PRANA

I N T R O D U C E R E    Î N    P R A N A

Forţa vitală care ne împuterniceşte existenţa este cunoscută ca “prana”. Sursa etimologică a cuvântului “Prana” îşi are rădăcinile în limba sanscrită veche. Deşi cuvântul este de origine sanscrită, conceptul de „prana” are aceleaşi caracteristici în diferite culturi de pe glob. Aproape toate tradiţiile au un cuvânt specific pentru această forţă a vieţii sau energie pranică. Este numită ki în japoneză, Chi in chineză, pneuma în greacă, mana în polineziană, şi ruah la evrei şi înseamnă “suflare de viaţă”. Oamenii sunt doar prana, atât pe plan intern şi extern. Sistemul nostru digestiv şi respirator ne ajută să ingerăm prana din mâncare și din aerul pe care îl respirăm. Chakrele noastre și aura noastră interioară, pe de altă parte, ajută la primirea pranei din exterior.

Globulele vitale ale existenței

S-au efectuat diferite studii spirituale și cercetări esoterice privind globulele de vitalitate omniprezente. Aceste globule de vitalitate sunt infuzate cu prana şi furnizează această energie prin corpul nostru energetic subtil.

Un concept interesant este acela că energia pranică este cea care coordonează și controlează moleculele, celulele sau unitățile funcționale ale organismelor noastre. Aceasta, la rândul său, ajută la menținerea unui organism specific și definit care urmează un anumit model, în ciuda numeroaselor schimbări pe care le suferă de-a lungul timpului.

Prana este în jurul nostru

Prana este peste tot. Este în jurul nostru, indiferent de conștiința noastră sau de capacitatea noastră de a o folosi.
Trebuie să ne amintim că, în tot ceea ce facem, în mod activ sau pasiv, suntem în mijlocul pranei. Dieta potrivită, respiraţia corectă, exerciţiile fizice adecvate, relaţiile bune etc. ne cresc capacitatea de a beneficia de prana care ne înconjoară.

Astfel, este esenţial să ne păstrăm corpul fizic şi eteric echilibrat şi curat. Conştientizarea este cheia pentru o existenţă frumoasă. Respiraţia conştientă, în fiecare zi, pentru cel puţin 5-10 minute, este o modalitate foarte bună de îmbunătăţire a concentrării. Când conştientizezi respiraţia, devii conştient şi de prana absorbită in fiecare celulă a corpului.

Îmbogăţirea apei de baie cu săruri de mare este o metodă foarte bună de purificare a corpului eteric. Prin curăţarea eficientă a aurei se creează o mai mare deschidere pentru absorbţia pranei. Vindecarea Pranică utilizează pranele culorate pentru tratarea diferitelor afecţiuni. Astfel de sisteme de vindecare funcționează în conformitate cu principiul că energia vindecării sau prana pură se „luptă” cu energia murdară din organele afectate, pentru a restabili sănătatea și fericirea.

Energia Pranică – Divinitatea din jur

image004

<<Amintindu-vă că sunteţi într-un ocean de plin de viaţă şi nivelul de energie vă va creşte automat.>> Maestrul Choa Kok Sui

După cum menţionam, energia de viaţă care menţine corpul viu şi puternic este numită Prana sau ki.
Sursele energiei de viaţă de prana
Principalele trei surse de energie pranică sau energia vieţii sunt soarele, aerul şi pământul.
Prana Solară sau energia solară provine din lumina soarelui. Ea creşte sănătatea şi energizează întregul corp. Prana solară se poate obţine de la energia solară, stând pe plajă sau în aer liber pentru minim 5 – 10 minute; sau prin apa de băut care a fost expusă la lumina soarelui. Expunerea la prana solară poate fi dăunătoare pentru organism deoarece este destul de puternică.
Prana de Aer este obţinută din energia pranică prezentă în aer. În timp ce respirăm aer, prana este absorbită de plămânii noştri. Aceasta este, de asemenea, absorbită direct de chakrele noastre energetice. Pentru a obţine mai multă prana de aer este necesar să avem o respiraţie lentă, profundă şi ritmică în defavoarea respiraţiei scurte, superficiale.
Prana de Pământ este derivată din energia vieţii prezentă în sol. Acesta este absorbită prin tălpile noastre. O absorbţie mult mai mare de prana de pământ se face în timp ce mergem pe jos desculţi. De asemenea, se poate ca unii oameni să înveţe cum să atragă prana de pământ în mod conştient, pentru a-şi creşte energia şi capacitatea de a gândi în mod clar.

Culoarea Pranei sau a energiei vieţii
Globulele de vitalitate (colecţie de unităţi de prana albă) sunt absorbite de către chakre sau de centrii energetici şi apoi sunt defalcate în diferite componente. Deci, atunci când prana albă este „digerată”, ea produce şase tipuri de prana colorată – Roşie, Portocaliie, Galbenă, Verde, Albastră şi Violet. Pranele colorate sunt mai puternice, mai specializate decât prana albă.

Tipurile de prana colorate
Prana Roşie – Este caldă, consolidează, expansivă, dilatează, distributivă, constructivă, stimulează, activează şi, de asemenea, susţine corpul fizic.
Prana Portocalie – Aceasta are efect de expulzare, eliminare, de descongestionare, curăţare, divizare, explodează şi este distructivă.
Prana Verde – Această prană are efect de descongestionare, de curăţare, detoxifiază, dezinfectează şi dizolvă energia murdară.
Prana Galbenă – Acesta are efect de cimentare, asimilare şi iniţiere.
Prana Albastră – Aceasta dezinfectează, inhibă, are rol de contractactare, calmează, răceşte şi este flexibilă.
Prana Violetă – Conţine toate proprietăţile mai sus menţionate ale pranelor colorate. Lumina Violet are un efect puternic regenerator. De asemenea, are un efect de multiplicare, de amplificare a tuturor proprietăţilor pranelor colorate.
Prana Violet Electrică – Prana Violet Electrică este obţinută din Sufletul Superior sau din Sinele Superior şi apare ca o lumină albă strălucitoare cu violet deschis la periferie. Este, de asemenea, cunoscută ca energie divină sau energie spirituală. Este mult mai puternică decât orice prana violetă obișnuită și conține toate proprietățile celorlalte prane colorate. Energia pranică Violet Electric are conștiință proprie.
Prana Aurie –  Când energia Violet Electric vine în contact cu corpul eteric, se transformă în prana aurie și când aceasta este absorbită de corpul fizic, devine roșie deschis. Proprietățile pranei aurii sunt aproape similare cu cele ale energiei Violet Electric doar că este mai ușoară și mai puțin fluidă. Această energie este cunoscută sub numele de ” ki-ul cerului” în Yoga Taoistă, “stâlp de lumină” în Cabala, “coborârea Duhului Sfânt” în creștinism și “Antahkarana” sau „Podul de curcubeu” în India.

Cum se obţine energia pranică din alimente
O dietă echilibrată
Alimente proaspete conţin mult mai multă energie pranică  decât suplimentele alimentare. Trebuie să acordăm o atenţie cu totul deosebită la ceea ce mâncăm. O dietă echilibrată astfel necesită mai mult decât doar amestecarea şi ingerarea unor substanţe nutritive. Este nevoie de amestecarea echilibrată a pranelor colorate.
Fiecare culoare a pranei serveşte unei funcţii specifice. Cheia este echilibrul. Ca şi în viaţă, deci, în produsele alimentare trebuie să existe o armonie perfectă.
Este de subliniat faptul că, de asemenea, anumite produse alimentare conţin multă energie murdară care poate face mai mult rău decât bine: carnea de porc, unele specii de peşti, băuturile alcoolice, drogurile halucinogene, tutunul sunt unele dintre aceste surse de energie murdare. Se recomandă o dietă vegetariană pentru toţi cei aflaţi pe calea spiritualităţii.
Produsele alimentare, cum ar fi porumbul, usturoiul, ceapa, lămâia, castravetele etc sunt considerate a fi surse comestibile mari de energie pranică şi care conţin prane colorate benefice.
Porumbul şi lămâie conţin prana portocalie şi verde, ambele prane se ocupă eficient în curăţare şi decongestionarea organimului. Cantităţi mari de prana portocalie se găseşte în usturoi şi face din acesta un instrument de mare importanţă pentru sistemul imunitar.

Sursa: „Ştiinţa Veche Şi Arta Vindecării Pranice”  de Maestrul Choa Kok Sui

https://www.worldpranichealing.com/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s