MEDITATIA INIMILOR GEMENE

M E D I T A Ţ I A    I N I M I L O R    G E M E N E

Cunoscută şi sub numele de “Meditaţia Bunătăţii Iubitoare”, “Meditaţia Inimilor Gemene” face parte integrantă din sistemul dezvoltat de către maestrul Choa Kok Sui şi este o variaţie a meditaţiei Metta din Budism. Ea este practicată cu scopul de a realiza deschiderea către Conștiința Cosmică și Luminarea Spirituală.

Meditaţia pentru Începători

<Vindecarea este meditaţie activă. Vindecarea este meditaţie în mişcare.> Maestrul Choa Kok Sui

Există o diferenţă foarte importantă între concentrare şi meditaţie. Majoritatea oamenilor confundă adesea cele două concepte. Concentrarea poate fi cel mai bine explicată prin starea ta de spirit atunci când eşti atât de scufundat în citirea unei cărţi, încât nu auzi pe cineva alături de tine deşi îţi vorbeşte tare. Astfel, concentrarea poate fi definită ca o “focalizare prelungită” sau “prelungire unică” a minţii. Concentrarea este un concept mult discutat în cărțile de yoga.

Totuși, ceea ce diferenţiază concentrarea faţă de meditație este că Luminarea nu poate fi realizată numai prin concentrare. Pur și simplu vorbind, dacă nu puteți auzi vocea persoanei de lângă dvs., cum puteți auzi vocea sufletului tău interior? Cum poți auzi AUM-ul tău interior sau “sunetul tăcerii”?

Conceptul de Meditaţie

Pentru a obține Luminarea Spirituală, Concentrarea ia forma meditației. Pur și simplu, practicarea concentrației prelungite nu este suficientă. Este la fel de important să practici sensibilitatea sau conștientizarea. Aceasta se numește meditație. Conceptul de „conștientizare prelungită” este foarte proeminent în cultura indiană și este cunoscut sub numele de dhyana. Cu toate acestea, acest concept nu există în cultura occidentală și, prin urmare, nu există nici un cuvânt specific care să descrie această stare de ființă. De aceea, se va folosi cuvântul “meditație”.

Conceptul de dhyana este înțeles foarte puțin de majoritatea practicanților spirituali. Conceptul de dhyana a fost adus în China din India de către Bodhidharma și a fost numit Chan în chineză. Chan a fost adus în Japonia de călugării Shaolini din China de Sud și a fost numit Zen în japoneză. Cuvintele Dhyana, Chan și Zen înseamnă “conștientizarea prelungită”.

În cultura occidentală, cuvântul “meditație” este folosit destul de puţin. Aceasta poate însemna o serie de stări – de la închiderea ochilor în timpului stresului, reflecţia asupra ceva. În sanscrită, cuvântul “meditație” se traduce în “sadhana”. Sadhana poate fi descrisă drept “practică spirituală” și cultivare spirituală “.

Meditația pentru începători poate fi dificilă petru început. Când practicăm Sadhana, trebuie realizat un echilibru între concentrare și meditație. În timp ce concentrarea este importantă pentru a evita înlăturarea/golirea minții, meditația este necesară pentru a se înregistra și pentru a răspunde la stimulii interiori și cei mai înalți. Echilibrul necesar pentru a cânta la un instrument muzical poate fi comparat cu echilibrul necesar între concentrare și meditație în practica Sadhanei. Dacă totuşi corzile sunt prea strânse sau blocate, sunetul dorit nu va fi atins. Prin urmare, trebuie să se realizeze un echilibru minunat între prelungirea unui moment și conștientizarea prelungită.

Atunci când se practică sadhana, trebuie să existe un echilibru adecvat între caracterul unic și conștientizarea. În practicile yoghice superioare, pentru a obține anumite rezultate, este necesar să se folosească conștiința prelungită, concentrarea prelungită și unitatea. Folosirea acestor trei practici se numește “Samayama”.

Samadhi

Cuvântul „Samadhi” descrie diferitele nivele ale conștiinței. Termenul a fost folosit inițial pentru a desemna yoghinii care şi-au părăsit în mod deliberat trupurile penru a se uni permanent cu sufletele lor superioare sau chiar cu scânteia lor divină. Cu toate acestea, în limbaj popular, termenul „Samadhi” poate însemna oricine a murit. Când o persoană moare, se spune că persoana a atins „mahasamadhi”.

Samadhi, așa cum este folosit în Sutra Yoga din Patanjali, înseamnă unitate. Utilizarea combinată a conștientizării prelungite, a concentrării prelungite și a unității se numește Samayama. Maestrul Choa Kok Sui explică multe tehnici simple de meditație atât pentru începători cât şi pentru avansaţi, în toate cărțile pe care le-a scris din vasta sa cercetare.

Tehnici de Meditaţie

Diferitele şcoli spirituale şi practicile învăţătorilor spirituali au promulgate propriile concepte de meditaţie şi au elaborat diferite tehnici de meditaţie. Căutarea de Luminării Spirituală rămâne constantă în nenumărate şcoli de spiritualitate, în timp ce tehnicile de meditaţie sunt adesea modificate. Maestrul Choa Kok Sui a dezvoltat şi popularizat o superbă şi extraordinar de puternică meditaţie, numită Meditaţia Inimilor Gemene.

Meditaţia Inimilor Gemene

Cunoscută şi sub numele de “Meditaţia Bunătăţii Iubitoare” această formă de meditație este practicată cu scopul de a realiza conștiința cosmică și Luminarea Spirituală. Meditaţia Inimilor Gemene este o formă de devotament către întreaga planetă, unde întregul pământ este binecuvântat cu bunătate și armonie iubitoare. Această formă de meditație este practicată de unele grupuri sufite. „Meditaţia Inimilor Gemene” este o variaţie a meditaţiei cunoscută în Budism sub numele de Metta.

„Meditaţia Inimilor Gemene”poate fi folosită pentru a binecuvânta un anumit loc, o familie, o companie, o țară, precum și relații de orice fel. Un exemplu elocvent este cel din Brazilia unde, undeva, într-un oraş, era o zonă plină cu oameni antisociali, infractori etc. Un grup de oameni au început să binecuvânteze locul prin „Meditaţia Inimilor Gemene” și, după un timp, aceşti oameni au părăsit locul.

Chakrele implicate în Meditaţia Inimilor Gemene

Această formă de meditație se bazează pe certitudinea că în corpul uman, chakrele majore sunt puncte de intrare către anumite orizonturi sau conștiințe. Pentru a realiza conștiința cosmică, este necesar să fie activată chakra Coroanei. Inimile Gemene se referă la chakra Inimii sau chakra Anahata și la chakra Coroanei. În timp ce chakra Inimii este centrul Inimii Emoționale, chakra Coroanei este centrul Inimii Divine.

Chakra Coroanei sau chakra Sahasrara poate fi suficient de activată numai dacă, mai întâi, chakra Inimii este suficient activată. Chakra Inimii este corespondența mai mică a chakrei Coroanei.

Numai prin cultivarea emoțiilor rafinate se poate trăi dragostea divină.

Activarea chakrelor

Realizarea Sinelui poate fi atinsă numai atunci când mintea și emoțiile sunt liniştite. Atunci când mintea și emoțiile sunt haotice, “a deveni „conștient de natura adevărată” (budism) sau de “luminare” (creștinism) este foarte dificil.

Deși chakra Sexuală sau chakra Swadhishtana, chakra Bază sau chakra Mooladhara și chakra Plexului Solar sau Manipura sunt activate la majoritatea oamenilor, activarea Inimii și a chakrei Coroană sunt adesea neglijate. Prin practicarea Meditației Inimilor Gemene, o persoană poate deveni mai armonioasă, mai echilibrată, inteligentă și maturată emoțional. Această formă de meditație poate ajuta la activarea tuturor chakrelor majore ale corpului.

Meditaţia Inimilor Gemene curăţă Aura

Maestrul Choa Kok Sui spune că o persoană a cărei aură nu este curată, nu poate gândi limpede. Meditaţia Inimilor Gemene ne ajută la curăţarea aurei noastre cu energie spirituală. Când medităm pe Inimile Gemene, invocăm iubirea divină şi binecuvântările divine. Evenimentele fericite pe care maestrul ni le cere să ni le amintim, deschid chakra noastră Coroană şi chakra Inimă. Devenim receptivi la a primi pacea divină. Această energie spirituală ne ajută să ne cureţe aura şi, prin urmare, suntem capabili de a vedea şi de a înţelege totul cu o mai mare claritate.

<În fiecare zi ne trebuie un duş. Practicând Meditaţia Inimilor Gemene este ca un duş spiritual. Când aura este curată, avem un nivel mai ridicat de conştientizare. Când aura este curată, veţi vedea în mod clar prin lucruri. Chiar norocul dumneavoastră poate creşte.> Maestrul Choa Kok Sui. 

Prin urmare, în cazul în care suntem capabili de a practica acest meditaţie, în mod regulat, vom fi capabili de a avea o aură curată şi o gândire clară. Gândurile negative vor sta departe, şi putem vedea viaţa cu mare pozitivitate.

<Când eşti calm şi plin de pace interioară, mintea ta devine clară şi procesul de gândire este accelerat.> Maestrul Choa Kok Sui.

De fiecare dată când practicăm Meditaţia Inimilor Gemene, transmitem dragostea divină și pacea divină pământului Mamă, binecuvântându-o. Noi îi putem binecuvânta pe cei nenorociți și bolnavi. Noi îi binecuvântăm pe cei mai puțin norocoși. În felul acesta slujim umanităţii. Acest lucru generează o foarte bună karmă pentru noi și, în schimb, primim dragoste și fericire.

Beneficiile Meditaţiei Inimilor Gemene

Practica obișnuită a Meditaţiei Inimilor Gemene asigură o mai bună sănătate fizică, emoțională, mentală și spirituală pentru practicant. Un practicant al acestei meditaţii va experimenta o transformare completă a Sinelui într-o perioadă scurtă de timp. Stresul, negativitatea, turbulențele emoționale, furia, tulburările fizice și bolile pot fi tratate și vindecate prin puterea acestei meditații. Atunci când astfel de tehnici de meditație sunt practicate de un număr mai mare de oameni, efectul este mult mai puternic. Prin această meditație se poate, de asemenea, să se binecuvânteze întregul pământ și să se susţină armonia și pacea.

Când practicantul face Meditaţia Inimilor Gemene, energia divină sau energia spirituală coboară asupra persoanei, umplându-o cu lumină divină, dragoste și putere. Energia divină care trece prin cordonul spiritual și centrele practicantului curg spre aură. Acest lucru duce la eliminarea gândurilor și a emoțiilor negative, curățând astfel aura.

Beneficii pentru Manageri

Beneficiile acestei meditaţii includ o gândire şi capacitate rapidă de a lua decizii. Astfel că, această meditaţie poate aduce celor care lucrează în corporaţii avantaje suplimentare. Oamenilor cu meserii stresante, le este mai mult decât utilă. Bunăoară, un medic specialist că și-a îmbunătăţit considerabil calitatea gândirii, aceasta devenind mai clară şi mai rapidă.

Unele dintre beneficiile holistice includ:

  • Realizarea armoniei interioare.
  • Stabilitatea psihologică prin curăţarea Aurei şi a chakrelor.
  • Meditaţia regulată accelerează dezvoltarea spirituală.
  • Meditaţia energizează celulele creierului, mintea devenind mai clară și viteza de gândire se mărește.

Oamenii cu tulburări nervoase sunt sfătuiţi să mediteze de două ori pe săptămână întrucât Meditaţia Inimilor Gemene curăţă şi energizează inima şi sistemul nervos. Este de menţionat faptul că Meditaţia Inimilor Gemene nu trebuie practicată în mod exagerat, deoarece poate provoca în organism o congestie pranică, adică o acumulare foarte mare de energie pranică.

Energia Divină – în religii și culturi

  • În YogaTaoistă, această energie divină se numeşte ki-ul Cerului.
  • În Cabala, energia divină se numeşte pilon sau stâlp de lumină.
  • Yoghinii indieni se referă la acest lucru folosind termenul de Antahkarana.
  • Creştinii îl numesc Pogorârea Duhului Sfânt, care este simbolizat de un stâlp de lumină cu un porumbel care coboară.
  • Arta creştină descrie energia divină, de exemplu, la Iisus sau la sfinţi, cu un stâlp de lumină deasupra capului, cu un porumbel alb care coboară.

Experienţa acumulată prin această tehnică de meditaţie

Cei care practică regulat şi consecvent această formă de meditaţie pot experimenta starea de a fi învăluiţi complet de o lumină orbitoare sau capul să le fie plin de această lumină. Acest lucru a fost experimentat de yoghini avansaţi şi sfinţii din diferite şcoli şi religii.

Experimente

Experimentele au fost efectuate în Italia pe pacienţi cu scleroză multiplă. Pacienţii au fost supuşi unui tratament medicamentos în paralel cu practica Meditaţiei pe Inimile Gemene şi Vindecare Pranică. S-a observat că, după un interval de 6 luni, pacienţi au arătat o îmbunătăţire remarcabilă şi constantă. Mulţi pacienţi care cu un grad redus de mişcare al membrele lor, au avut o îmbunătăţire puternic.

În Slujba Umanităţii prin Meditaţia Inimilor Gemene

<<Când va transforma disperarea în speranţă, şi îndoiala în credință, veţi găsi că, chiar şi în situaţii dificile, sunt pline de mare putere. Transformarea întunericului în lumină şi a tristeţii în bucurie, te umple înăuntru cu lumină și bucurie interioară>>. Maestrul Choa Kok Sui.

Maestrul Choa Kok Sui explică detaliat relaţia dintre Sufletul Superior şi Sufletul Încarnat prin metafora din povestea fiului risipitor (Luca 15:11-22). El spune că, asemeni fiului risipitor care îşi lasă tatăl şi îşi cheltuie moştenirea într-un stil de viaţă haotic, așa face şi Sufletul nostru Încarnat faţă de tatăl său, Sufletul Superior. Maestrul spune că prin Meditația Inimilor Gemene se poate atinge Luminarea şi se poate ajunge la Sufletul Superior pentru ghidare şi înţelepciune. Această meditaţie ne oferă pacea şi iubirea divină. Sufletul Superior îşi întâmpină Sufletul Încarnat cu “mâinile deschise”, ca şi tatăl cu fiul risipitor. Sufletul nostru Încarnat găseşte fericirea în lucrurile banale si materialiste. Când practicăm Meditaţia Inimilor Gemene, este posibil ca Sufletul Încarnat să intre în rezonanţă cu Sufletul Superior.

<Meditaţia Inimilor Gemene creează o punte între dragostea emoţională a sufletului încarnat şi iubirea divină a sufletului superior>. Maestrul Choa Kok Sui.

<Practica obișnuită a Meditației Inimilor Gemene întăreşte actul de dăruire interioară prin binecuvântarea Pământului și a tuturor oamenilor, vă face puternici și vă oferă capacitatea de a vă concentra și de a deveni mai echilibraţi>. Maestrul Choa Kok Sui.

Sursa: „Chakrele şi funcţiile lor” de Maestrul Choa Kok Sui

https://www.worldpranichealing.com/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s